top of page

על המשרד

כ-40% של כל החשמל המיוצר בישראל נצרך למיזוג, חימום, אוורור ותאורה בבתים. ניתן לחסון 75% מחשמל זה רק באמצעות תכנון המתחשב באקלים. איך? זאת המקצועיות שלנו.

לכל פעילות של בני אדם יש השפעות סביבתיות. חשוב להדגיש כי לעולם לא ניתן לדבר על השפעות סביבתיות חיוביות, הן תמיד תהיינה שליליות, בהיותן מפירות את האיזונים העדינים שקיימים בטבע. לדוגמא: בכל מערכת אקולוית 97% ממסה כללית מהווים צמחים ורק 3% בעלי חיים, כולל בני אדם. איזון זה מהווה בסיס ליצירת כמות חמצן ואוכל מספקת. ברור שכל פעילות אנושית, ובמיוחד הבנייה, מפירה איזון זה. המטרה העיקרית של בנייה ירוקה – היא הקטנת השפעות אלה. בעיקר מדובר בהקטנת הוצאות חשמל ומים לתפעול, הקטנת הוצאות התחזוקה השוטפת והקטנת כמויות הפסולת.

היבט נוסף הוא קיימות ופיתוח בר-קיימא. עקרונות של פיתוח זה הביע בצורה פשוטה לפני אלפי שנים חוני המעגל: אֲנִי מָצָאתִי אֶת הָעוֹלָם בַּחֲרוּבִים; כְּשֵׁם שֶׁנָּטְעוּ אֲבוֹתַי לִי כָּךְ אֶטַּע אֲנִי לְבָנַי.

M.Arch,ולנטינה נלין, עו"ד

תואר שני באיכות הסביבה ובאדריכלות ביו-אקלימית מטעם בית הספר לאדריכלות, האוניברסיטה הטכנולוגית במדריד, ספרד. 

עובדת בתחום בנייה יוקה ותכנון בר קיימא כעשר שנים. 

כיועצת בנייה ירוקה של המשרד להגנת הסביבה השתתפתה בכתיבת ת"י 5281 – בנייה בת קיימא וברביזיה לת"י 5282 – דירוג בניינים לפי צריכת אנרגיה.

כעת עוסקת ביישום תקנים אלה, באדריכלות ותכנון סביבתיים, הוראה ומתן יעוץ לפרויקטים.

בין העבודות שבוצעו : מתחם מגורים ירוק עגנון 11 בירושלים (קיבל תו "בניין ירוק מצטיין" של מכון התקנים), שימור חאן אל עומדאן ההיסטורי כמלון בוטיק יקרתי ומלון הטיילת בעכו, תכנון שמורת פרחי הבר הירושלמית ואחרים.

bottom of page